PCBA -lödningskrav för PCB -kort

träffar: 21

Släpp tid: 2022-12-10 16:30:27


pcba lödning har vanligtvis många krav på PCB -kort, och korten måste uppfylla lödningskraven. Varför kräver lödningsprocessen så många krav för kretskortet? Fakta har bevisat att det i PCBA -lödningsprocessen kommer att finnas många speciella processer, och tillämpningen av specialprocesser kommer att föra krav till PCB -kortet.

                Main-02.jpg

if det finns ett problem med PCB -kortet, det kommer att öka svårigheten med \\ \ pcba soldering process, som så småningom kan leda till lödfel, okvalificerade brädor etc. därför för att säkerställa en smidig slutförande av specialprocessen och underlätta och underlätta PCBA -svetsprocessen, PCB -kortet måste uppfylla tillverkningsbarhetskraven i termer av storlek och PAD -avstånd.


1.pcb -storlek

bredden på \\ \\ \ PCB (inklusive kanten på kretskortet) måste vara större än 50 mm och mindre än 460 mm, och längden på PCB (inklusive kanten på kretskortet) måste vara större än 50 mm. Om storleken är för liten måste du göra det till ett pussel.

2.pcb brädans kantbredd

styrelsens kantbredd>5mm, brädet avstånd<8mm, avståndet mellan stödet BOARD OCH BOARD KANT>5MM.

3.PCB BENDING

UPWARD CURVATURE:<1.2mm,nedåt krökning:<0.5mm, PCB -deformation: Maximal deformation Höjd ÷ diagonal längd<0. 25.

PCBA-435x400.jpg

4.pcb brädmärke punkter

mark form: standardcirkel, fyrkant, triangel;

mark Storlek: 0,8~1,5mm;

mark Material: Guld-platerat, tenn-platerat, koppar och platina;

marks ytkrav: ytan är platt, slät, icke -noxidiserad och fri från smuts; Som grön olja som uppenbarligen skiljer sig från färgen på märket inom 1 mm från det omgivande området; inom 5mm.-

5 S av SMD -komponenter. Om det finns ett genomgående hål, kommer lödpastan att rinna in i hålet, vilket gör att tennet i enheten minskar, eller tenn som flyter till andra sidan, vilket gör att brädets yta är ojämn och lödpastan kan inte skrivas ut.PCB-0923-533x400.jpgär det ärnödvändigt att förstå vissa PCB -lödningskunskaper för att göra produkten lämplig för produktion. För det första att förstå kraven i behandlingsanläggningen kan göra den efterföljande tillverkningsprocessen jämnare och undvika onödiga problem. När vi producerar PCB -kort bör vi inte släcka. Endast genom att producera högkvalitativa PCB -kort kan PCB -kort bättre acceptera andra speciella processer, ge dem liv och injicera funktionalitetens själ.

2024 Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd Alla rättigheter förbehållna.

Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd