FÖRDELAR MED TEKNIKEN FÖR YTTERBERG

träffar: 25

Släpp tid: 2022-08-25 13:58:00


Även om ytmonteringstekniken uppfanns på 1960-talet, tog dess popularitet inte fart förrän i slutet av 1990-talet. Idag dominerar SMT världen av hög kvalitet-Automation tillverkning, och används i allt från mobiltelefoner till raketfartyg.

VAD ÄR YTTEKNIK?

Ytmonterad teknik är en metod för att applicera komponenter på tryckta kretskort. Skivor tillverkas med lödddynor – områden som skisser where komponenter ska fästas på en bräda. Lödpasta, som i huvudsak fungerar som lim som smälter komponenter till en bräda, appliceras på brädorna med en stencil. Välj-och-placera maskinerna sedan automatiskt komponenterna på brädan enligt specifikationerna. Skivan transporteras sedan in i en reflow lödugn, där komponenten och brädan smälts samman.

Ytmonterad teknik är ett alternativ till äldre genom-hålteknik för elektronikmontering. Det bestod av att borra ett hål genom brädan, och använda löd för att fylla hålet och fästa komponenter på brädan. Detta skapar en starkare bindning än SMT metoder, men är tyngre, dyrare att producera och tar upp mer yta.

Under tiden-hålmontering kan vara en sak av det förflutna, genom hål används fortfarande idag för att överföra signaler från ett lager av en bräda till ett annat, nu kallad pläterad-genom hål. Men med drivkraften mot miniatyrisering görs dessa hål nu betydligt mindre, och är kända som mikrovias.

Vilka är fördelarna med ytbergsteknik?

Den bästa kretskortstillverkningen erkänner det faktum att fastigheter är begränsade på ett kretskort. Varje millimeter spelar roll, och till och med en kluva slöseri med utrymme kan göra ett projekt mindre effektivt och dyrare. Ytmonterad teknik tar mindre plats och är lättare än genom-hålmontering, vilket gör det till en mycket önskvärd form av komponentapplikation.

Fördelarna slutar inte där. SMT-metoder lämpar sig mycket bättre för snabb tillverkning och montering, vilket innebär att kostnaden för att producera skivor är lägre och görs med mycket snabbare hastigheter än alternativa metoder för tillämpning. Borrning som krävs för genomgång-hålmontering gjorde monteringen dyrare och hade potential att skapa skräp som kunde orsaka problem med signaler. Dessutom har SMT-metoder lägre induktion och motstånd.

Med så många fördelar med att använda ytmonteringsteknik, varför skulle du inte vilja använda den? Som det visar sig, i flera fall fungerar alternativ bättre.

NÄR DU INTE ANVÄNDER TEKNIK FÖR YTTERBERG

Ytmonterad teknik fungerar bäst i inställningar däre kretskort måste tillverkas snabbt och konsekvent. Som ett resultat lämpar sig manuell tillverkning inte bra för denna typ av PCB tillverkning. För många tillverkare är detta irrelevant, eftersom snabbvarvstillverkning är mer kostnadseffektiv och billigare än manuell konstruktion.

Det finns dock ett fall för manuell montering: prototyper. Under denna fas arbetar PCB-designers för att bosätta sig på vad som kommer att bli massa-och fortsätter att pyssla med olika aspekter av designen.

Eftersom SMT-metoder sammanfogar komponenter till kortet gör det svårare att byta ut misslyckade komponenter. För brädor som kan kräva lång tid-Detta kan göra SMT oönskat. Hög-Värmeapplikationer kan ibland lossa komponentens fäste med ett tryckt kretskort. Slutligen tar mekanisk stress mer tyngd på SMT än andra metoder.

Trots dessa bakslag gör fördelarna med ytmonteringsteknik jämfört med bakslagen den mest använda metoden för komponenttillämpning idag. Tänk på en smartphone. Även om det är dyrt är konsumenterna mer benägna att köpa en ny telefon snarare än att gå till en butik för att reparera den. Eftersom kretskort blir billigare med varje år som går har det blivit lättare för många att byta ome hellre än fixa.

ATT UTVÄNDA YTTERBERGSTEKNIKEN

Tillverkning och tillverkning av kretskort har blivit billigare och mer lukrativt tack vare tillverkare som snabbt kan producera och distribuera kretskort. Tack vare dessa kan vi arbeta hemifrån och komma åt information från var som helste i världen.

2024 Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd Alla rättigheter förbehållna.

Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd