Allt du behöver veta om PCB Finish

träffar: 24

Släpp tid: 2022-08-19 09:57:14


Ytbehandling av kretskort är det slutliga skyddsskiktet som appliceras på ett kretskort som skyddar dem från miljöfaktorer eller yttre skador. För inte så länge sedan var denna process begränsad till två typer av ytbehandlingar: nickel och guld och varmluftslödning (HASL). Idag finns dussintals alternativ för PCB finish tillgängliga, var och en med sina egna fördelar för olika applikationer.

Med så många alternativ tillgängliga, vilka kretskortsytor bör du använda i din PCB-tillverkning? Vi redogör för några överväganden nedan.

Vilken PCB Finish bör jag använda? Bly eller bly-Fri?

Det har varit en viss debatt om huruvida kretskort som innehåller bly är skadliga för miljön. Logiken var att när en produkt som innehöll ett kretskort kasserades skulle blyet sippra ut i miljön på deponier och orsaka skadliga effekter för att sprida sig genom avloppsvatten.

Även om vissa EPA-studier har visat att detta inte sker, finns nu regler och förordningar som begränsar import och export av elektroniskt avfall som innehåller bly. EU:s begränsning av användningen av farliga ämnen, eller RoHS, måste beaktas om du planerar att sälja elektroniska produkter. Enligt deras krav måste alla ämnen som innehåller bly ha en koncentration under 1000 delar per miljon för att bibehålla efterlevnaden av dessa regler.

Nivellering av varmluftslödd, ett av de två huvudsakliga sätten att först färdigställa kretskort på, innehåller bly, och produkter som är färdiga med dessa kan inte säljas till Europa. Lyckligtvis för dem som vill fortsätta att använda denna typ av finish, en ledtråd-gratis HASL är nu tillgänglig.

Hållbarhet

Kvalitet är ett ord som kastas runt ganska mycket i världen av kretskort. Men pålitlighet, då? Beroende på användningen av ett kretskort kommer du sannolikt att vilja att en produkt ska fungera bra inte bara när den används, utan under en lång tid. Av denna anledning kommer du sannolikt att vilja ha en PCB finish som har en bra hylla-livet, även när den inte används under en längre period än sex månader.

De flesta ytbehandlingar tillåter detta, med huvudundantaget organiskt lödningsmedel (OSP). Medan denna typ av finish är eco-vänlig, låg-kostnad, och enkel att tillverka och omarbeta, det har praktiskt taget ingen hylla-liv och kan lätt skadas.

Kostnad

I kretskortsvärlden får du vad du betalar för. Generellt sett är dyrare PCB finish som elektrolytisk tråd bundbart guld, elektrolytisk hårdguld och elektrolös nickel elektrolöst palladium nedsänkningsguld (ENEPIG) erbjuder fördelar som having större trådbindning, tätare tonhöjd och kontaktanvändning. Men som du kan förvänta dig av något som är tillverkat av guld, är dessa typer av ytbehandlingar betydligt dyrare.

Överväg slutanvändningen av din produkt innan du select En dyrare finish. Om du säljer billig konsumentelektronik, kanske du vill välja billigare alternativ. Jämfört kan tillämpningar som flyg- och militärtillämpningar kräva dessa alternativa ytbehandlingar.

Hanteringskänslighet

Beroende på vilken typ av PCB-finish du använder kan din slutprodukt vara mer eller mindre hållbar. De material du använder under tillverkningen kommer att påverka detta lika mycket som målet. Nedsänkningssilver, nedsänkningssilver och OSP finish är som regel mer benägna att brytas när de inte hålls ordentligt.

Av denna anledning är det viktigt att överväga den slutliga tillämpningen av den produkt du avser att använda. Om slutanvändningen av en produkt kan kräva att det tryckta kretskortet tas bort ur produkten, kanske du vill investera i starkare kretskort.

ATTRIBUTER AV PCB FINISH BÖR DIKTERAS I slutet-ANVÄNDARE

Det finns dussintals alternativ tillgängliga på marknaden för olika PCB finish. Vilken passar bäst för ditt kretskort?

Som nämnts ovan bör detta nästan uteslutande härröra från slutanvändningen av en produkt. Billiga konsumtionsvaror har råd att använda billigare och mindre hållbara ytbehandlingar, och om de är avsedda att slängas, bör förmodligen inte innehålla bly. Kretskortskort för en rymdfärja bör i jämförelse använda de mest avancerade och tillämpliga finishen som finns tillgängliga för att säkerställa att passagerarna skyddas från sin extrema miljö.


2024 Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd Alla rättigheter förbehållna.

Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd